BEBE střecha, aneb další vynikající a efektně vypadající desert je tady.
BEBE střecha je jednoduchý a efektně vypadající moučník, kterým uděláte radost hlavně dětem.
Ingredience
1 balíček světlých a 1 balíček tmavých BEBE sušenek
100 - 120 g moučkového cukru
200 g másla
500 g tvarohu (používám vaničkový)
rum (nemusí být)
2 banány
Postup přípravy
Utřeme máslo s cukrem, tvarohem, event. dochutíme rumem (ruční šlehač ideální).
Alobal si dáme přes celý plech, na něj naskládáme jako šachovnici BEBE sušenky 3 řady po 7 kusech (střídáme světlou a tmavou barvu a první začínáme světlou).
Potřeme polovinou tvarohového krému (chce to trochu trpělivosti, proto si raději alobal na stranách ohrnuji, aby se sušenky nerozjížděly).
Na krém naskládáme znovu BEBE sušenky jako šachovnici, ale tentokrát na světlou tmavou a obráceně (první začínáme tmavou).
Rozetřeme zbytek krému a na prostřední řady položíme oloupané celé banány.
Opatrně podebereme z každé delší strany alobal a přitiskneme k sobě do tvaru střechy, jde to krásně.
BEBE střechu mužeme eventuelně polít i čokoládovou polevou, ale je to zbytečné, i tak chutná báječně.
Zabalené v alobalu dáme ztuhnout a zkřehnout do lednice, nejlépe přes noc, ale dá se už po 6h.
Naše tipy
BEBE střechu krájíme napříč, první kousek bývá nesouměrný, ale ty ostatní budou ukázkové.